rubriky článků

Jujutsu & Aikijutsu
Počet článků: 21

Sebeobrana
Počet článků: 59

Kondiční příprava
Počet článků: 21

Škola - informace
Počet článků: 15

Zajímavosti
Počet článků: 15


pravidelná cvičení

Jujutsu/BJJ
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Matěj Novák, Jan Lalinský

aikijutsu
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Miroslav Matějovský, Petr Batal

Funkční trenink
Pondělí 18:00:00-19:00:00
Vede: Julia Demeková



Tactical Fitness - Úvod do kondičního systému - seminář

Vytvořil: Matěj Novák | Rubrika: Kondiční příprava | Vytvořeno: 19.6.2013 | Zobrazeno 6249x

O víkendu proběhl v Praze první seminář kondičního systému Scotta Sonnona TacFit pod vedením našich certifikovaných instruktorů. Semináře se zúčastnilo 16 zájemců o bližší informace k tomuto systému. Většina již měla zkušenosti s některými cvičebními programy s dostupných videí. Jiní teprve zvažují, že by tento systém začali cvičit nebo si ho přišli jen vyzkoušet. Seminář trval 4.5 hodiny během, kterých si účastníci měli možnost porovnat „své“ provedení jednotlivých cviků a formou provedení jak jej vyžadují standardy TacFitu. K tomu aby toto byli schopni rozlišit, byli seznámeni nejprve s nezbytnou teorií. Teorii nejen ke konkrétním cvikům z cvičebního programu TacFit Commado, ale i informace, jak je celý kondiční systém postaven (technický obsah a základní pravidla provádění cvičení).

Pro úvodní seznámení jsme vybrali první ze šesti zátěžových protokolů, protokol ALFA. Jedná se o cvičení „Tabata“. Vybraly jsme tento protokol proto, že se na něm velmi dobře demonstrují principy provádění cvičení. Cvičební program Tactit Commando a jeho první misi v nejlehčí variantě jsme vybrali pro úvodní seznámení s konkrétními cviky, kdy jde o cvičení s vlastním tělem. Pokud chcete začít s TacFitem máte ideální podmínky. Nepotřebujete žádné vybavení jen vlastní tělo trochu místa a 40 minut času :-) Dalším důvodem bylo to, že cviky obsažení v TacFit Commando Mise 1A jsou obsažení i v kvalifikačním protokolu „Q“, která je nutné splnit pro první certifikaci. Ten tvořil větší část „pekla“, které jsme si loni prošli v Římě :-)

Za celý lektorský tým mohu říct, že pro nás to bylo velmi příjemné strávené odpoledne s bezva lidmi, kteří se opravdu snažili pochopit základní pravidla pro správné cvičení a při samotném cvičení se je snažili dodržovat. Předvedly výborné výkony, u kterých si sáhli na hranu svých sil a nevzdávali se. Za to jim patří smeknout.

Všem do dalšího případného cvičení TacFitu přejeme dostatek pevné vůle do cvičení a dostatek sebekontroly, aby udrželi pravidla pro cvičení. Pamatujte že:

Největším nepřítelem Tacfitu je naše EGO!“ ;-)

Těšíme se na další společně strávený čas, s tak bezva lidmi jako jste byli vy, který nás vzájemně obohatí. Fotky ze semináře naleznete v naší galerii.

Za lektorský tým

Matěj

Ohlasy učastníků na tento seminář naleznete zde.


Komentáře k článku

Přidat komentář