rubriky článků

Jujutsu & Aikijutsu
Počet článků: 21

Sebeobrana
Počet článků: 59

Kondiční příprava
Počet článků: 21

Škola - informace
Počet článků: 15

Zajímavosti
Počet článků: 15


pravidelná cvičení

Jujutsu/BJJ
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Matěj Novák, Jan Lalinský

aikijutsu
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Miroslav Matějovský, Petr Batal

Funkční trenink
Pondělí 18:00:00-19:00:00
Vede: Julia Demeková



Tactical Fitness - Úvod do kondičního systému - seminář Frýdek - Místek

Vytvořil: Matěj Novák | Rubrika: Kondiční příprava | Vytvořeno: 22.12.2013 | Zobrazeno 4141x

Na pozvání oddílu Taekwodo z Frýdku – Místku proběhl v sobotu 9. 11. 2013 seminář zaměřený na úvod do kondičního systému Tactical Fitness Scotta Sonnona, který vedl Vojta a moje maličkost. Semináře se účastnili pokročilí studenti a instruktoři oddílu. Skvělých pět hodin výuky uběhlo jako voda.

Pro seminář jsme použili kombinaci osvědčeného cvičebního protokol 1A s programu Commando a kvalifikačního protokolu „Q“. Pro nás to byla nová zkušenost, protože na rozdíl od pražského semináře, který proběhl v červnu, účastníci tohoto semináře neměli sebemenší zkušenosti s TacFitem, ale zase zkušenosti s jinými kondičními systémy. Jsme rádi, že jsme po letech potkali jednoho z našich spolužáků z fakulty, který se kondičnímu tréninku věnuje profesionálně. Markova zpětná vazba byla velice podnětná. Například pro nás bylo příjemným zjištěním, že i on přešel na koncept, která my využíváme několik let a to aktivní spolupráce s fyzioterapeutem v oblasti kondiční přípravy.

Všichni účastníci šli do cvičení naplno a snažili se hned uplatnit získané informace. Odvedli kus dobré práce a jak jsem napsal v úvodu, pět hodin uteklo velice rychle. S lidmi, kteří jsou otevření novým postupům a aktivně chtějí poznávat nové věci nejen v kondiční přípravě ale i v bojových uměních a sebeobraně se není čemu divit. Po skončení semináře jsme si mohli vyměnit i zkušenosti a názory i z této oblasti. Seminář nebyl jen o tom přijet ukázat co je TacFit, ale ve finále příjemnou rovnocennou partnerskou diskuzí a výměnou názoru a zkušeností z oblasti kondiční přípravy, BUDO a sebeobrany.

Za lektorský tým

Vojta a Matěj

Fotografie ze semináře naleznete ve video galerii.