rubriky článků

Jujutsu & Aikijutsu
Počet článků: 21

Sebeobrana
Počet článků: 59

Kondiční příprava
Počet článků: 21

Škola - informace
Počet článků: 15

Zajímavosti
Počet článků: 15


pravidelná cvičení

Jujutsu/BJJ
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Matěj Novák, Jan Lalinský

aikijutsu
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Miroslav Matějovský, Petr Batal

Funkční trenink
Pondělí 18:00:00-19:00:00
Vede: Julia Demeková



Seminář AUTA 2013

Vytvořil: Michal Bečica | Rubrika: Sebeobrana | Vytvořeno: 19.6.2013 | Zobrazeno 3108x

Ve dnech 7. – 9. června jsme se opět vydali do Jizerských hor na již třetí výcvik sebeobrany v malých prostorech. Již tradičně k tomu využíváme auta určená k ekologické likvidaci. Záměrem bylo procvičení technik v reálném prostředí, které jsme cvičili poslední semestr.

Všichni jsme si to báječně užili. Přestože v neděli většina oblečení putovala rovnou do popelnice a já přišel hned první den o hlas. Na rozdíl od posledního výcviku, kdy nám celý víkend pršelo, nám tentokrát počasí přálo.

Ověřili jsme si, že zavřeným teleskopem se snadněji rozbije boční okno, pokud sedíte v autě, než otevřeným teleskopem. Hlavovou opěrku lze použít k rozbití bočního okna, ale není to tak snadné jak by se mohlo zdát. Loktem rozbíjet okno není dobrý nápad. Ne že by to nešlo, ale riskujete zbytečné zranění. Vyproštění osoby z auta muže úspěšně provést i osoba lehčí. „Náš“ doktor Vojta se s námi podělil o praktické poznatky z práce lékaře RZS a my tak mohli upravit naše postupy laické první pomoci. Do budoucna se budeme více soustředit na procvičování rozhodovacího procesu v konfliktních situacích a práce dvojce obránců a malé skupiny bránců. Tyto témata budou i předmětem připravovaného semináře s Mattem Thomasem, který proběhne na podzim letošního roku.

Fotky a video nalezte s víkendu plného prachu a rozbitého skla je možné vidět v naší galerii. ;-)

Matěj