rubriky článků

Jujutsu & Aikijutsu
Počet článků: 21

Sebeobrana
Počet článků: 59

Kondiční příprava
Počet článků: 21

Škola - informace
Počet článků: 15

Zajímavosti
Počet článků: 15


pravidelná cvičení

Jujutsu/BJJ
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Matěj Novák, Jan Lalinský

aikijutsu
Pondělí 19:00:00-21:00:00
Vede: Miroslav Matějovský, Petr Batal

Funkční trenink
Pondělí 18:00:00-19:00:00
Vede: Julia Demeková



Novoroční přání 2011

Vytvořil: Matěj Novák | Rubrika: Škola - informace | Vytvořeno: 1.1.2011 | Zobrazeno 2422x

Milí studenti a kamarádi,

dovolte nám, abychom vám jménem Bujutsu Dojo popřáli vše nejlepším v tomto novém roce a podělili se s vámi o pár novinek, které nás čekají.

Nejdříve bychom však rádi shrnuli, co všechno jsme dokázali spolu v roce minulém:

A nyní, co nás čeká v tomto roce. Výše zmíněné zveřejňované články jsou součástí našeho konceptu výuky sebeobrany v rámci jujutsu. Nejdříve jsme chtěli seznámit externí čtenáře s nezbytnou teorií (kterou naši studenti získávají automaticky během pravidelných tréninků) a poté na toto plynule navázat semináři, které potřebnou teorii převedou do praxe. Proto v tomto přístupu budeme dále pokračovat i nadále a v tomto roce uspořádáme již minimálně tři základní semináře. Dva se budou týkat konceptu výuky sebeobrany tak, jak je vyučovaná u nás a třetí seminář se bude týkat kondiční přípravy pro bojová umění nebo sporty…opět tak, jak je vyučován u nás. Naši studenti mají možnost vidět aplikaci teorie, publikované na webu, na každém tréninku a tento rok proto seznámíme s naším konceptem výuky sebeobrany i externí zájemce. Samozřejmě se nejedná o žádný „unikátní, neprůstřelný, dokonalý apod.“ přístup. Spíše jde o aplikaci jednoduchých pravidel, o kterých píšeme v našich článcích, do praxe. Vše je však vyzkoušené a prověřené, díky čemuž si za svým konceptem plně stojíme.

Na našem webu se bude objevovat více článků, které budou seznamovat čtenáře s koncepcí výuky nejen modelových situací, úderových drilů ale i dalších současných standardů jujutsu jako sebeobrany. Zaměříme se více na kondiční přípravu a samozřejmě budeme věnovat část článků historickým kořenům jujutsu tak, abychom pomohli dotvořit celkový obraz o jujutsu na veřejnosti.

No a to si myslíme, že pro tento rok bude bohatě stačit, nemyslíte :-)

Ještě jednou tedy přejeme hodně štěstí, minimum zranění při výuce a hlavně výdrž. Jsme zase o rok starší, ale také o rok zkušenější. Využijme tedy obou těchto informací k posílení sebe sama.

Matěj Novák a Jaroslav Kolcun